Véronique Delcambre begint haar muzikale opleiding aan de academie van Gosselies waar ze meerdere prijzen en medailles van de stad behaalt. Ze zet haar pianostudies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Mons in de klas van RosellaClini en Thomas Paule. Enkele jaren later behaalt ze er haar diploma met grote onderscheiding, evenals een master in de begleidingspraktijk (klas van Catherine Van Loo). Van 2013 tot 2015 vervolmaakt ze zich in de hedendaagse muziek door een Master na Master te volgen aan het Koninklijk Conservatorium te Gent (HoGent) met de leden van het Ictus Ensemble en het Sprecta Ensemble. Tijdens haar studiejaren neemt Véronique regelmatig deel aan internationale stages en masterclasses waar ze van de raad geniet van Jean-Pierre Collot, Stéphane Lemelin, Teresa Trevisan, ChristopherElton, Nelson DelleVigneFabbri, Marina Scalafiotti, VassilGuénov en eveneens David Miller en Peter Tomek voor begeleiding.

Gepassioneerd door kamermuziek speelt Véronique in diverse formaties: het Techno Trio met klarinetist Cédric De Bruyker en fluitist Yorick De Bruycker, het duo Assonance met fluitiste Sara Baldini en in duo met saxofonisteYukariUekawa.

Door haar interesse voor hedendaagse muziek werkt Véronique graag samen met componisten om hun werk te interpreteren of nieuwe stukken te creëren. Zo werkt ze o.a. samen met Jean-Luc Fafchamps, Claude Ledoux, Stéphane Orlando, Geoffrey François en Gilles Gobert.

Die samenwerkingen brengen haar ook tot het aangaan van interdisciplinaire projecten met dansers en choreografen. Sinds 2014 heeft ze stukken gecreëerd met dansers van PARTS zoals o.a. een nieuw werk van Gilles Gobert, dat dans en video bevat, gecreëerd te Brussel in 2017.

Véronique treedt op in België en in het buitenland (Duitsland, Japan) in het kader van verschillende festivals: Ars Musica, Loop Festival, Saturnalia, HörfestNeueMusik … Véronique speelde meerdere malen als soliste met het Ensemble SturmundKland o.l.v. Thomas Van Haeperen.

Momenteel is Véronique pianolerares en begeleidster aan de academies van Sint-Gilles, Charleroi en Ransart.